Riccardon uratarina
Riccardo Gatto, keittiömestari, Kortteliravintola Ego
”Olen työskennellyt Egossa melkein kaksi vuotta. Aloitin joulun ajan kausityöntekijänä, mutta pidin täällä työskentelystä niin paljon, että täällä ollaan edelleen.
Ravintola-alalla olen ollut vuosia. Muutin Suomeen vaihto-oppilaaksi noin 10 vuotta sitten, ja tein opintoihini kuuluneen työharjoittelun aikoinaan Olossa. Olen työskennellyt useissa eri ravintoloissa – myös Olo Collectionin ulkopuolella – ja saanut varsin hyvän näkemyksen erilaisista keittiöistä ja työtavoista.
Ravintola-alalla työskennellessä täytyy pitää siitä, mitä tekee. Intohimo inspiroi ja motivoi. Olen italialainen, joten intohimo ruokaan kulkee veressäni. Iloitsen siitä, että saan oppia keittiöpäälliköltämme Kalle Tannerilta. Hän on mielestäni yksi kaupungin, ja Suomen, parhaista kokeista.
Egossa tarjotaan sellaista ruokaa, jota tykkään itse syödä ja tehdä. Pidän paljon myös työilmapiiristämme: vaikka teemme paljon töitä, täällä on silti hauska ja rento tunnelma. Emme ota itseämme liian vakavasti.
Joissain ravintoloissa keittiö- ja salityöntekijät kohtelevat toisiaan kuin olisivat ihan eri paikoissa töissä. Täällä ei ole mitään sellaista. Arvostamme toisiamme, mikä näkyy keskinäisessä kunnioituksessa, ja vietämme paljon aikaa yhdessä. Olemme melkein kuin perhe. Se tekee tiimityöskentelystäkin helppoa.